Omdat we de laatste tijd nog ámper iets leuks doen samen …
over de overgang en problemen rond gezamenlijke tijdsbesteding
“Als je vermoedt dat de oorzaak van je klachten een hormonale daling is – en vanaf je veertigste is dat heel logisch, want dan daalt je oestradiol en je progesteron nog sneller – bekijk dan wat je in je gezondheid wilt veranderen. Bijvoorbeeld allereerst in gezonde leefstijl en voeding. Vervolgens misschien met hormoontherapie.” Aldus, Regien Theuns. Sommige van de klachten in de pre- en perimenopauze, zijn klachten die sociale interactie in de weg zitten. Daarom staan Regien en Mirella in deze derde podcast stil bij hormonen en gezamenlijke tijdsbesteding.
Voor vrouwen (en de partners van die vrouwen) van pak ‘em beet 40 jaar en ouder: grote kans dat je dit niet wist!
In deze derde podcast van de serie “Samen in de overgang”, luister je naar Regien Theuns. Zij is geregistreerd CAM registertherapeut, hormoonbalans expert, leefstijl- en voedingsdeskundige. Al die expertise vatte zij samen in haar boek: “Leef je leven in balans”. Regien informeert je deze podcast over hormonen en gezamenlijke tijdsbesteding vanuit hormoonbalans en leefstijl.
Naast Regien spreekt relatietherapeut en liefdespsycholoog Mirella Brok. Vanuit haar passie voor schrijven is zij hoofdredacteur van deze website OverPsychologie.nl en auteur van het boek: “Lief, ik je (n)iets meer te melden”. Mirella inspireert je in bovenstaande podcast met haar kennis over relatietherapie en liefdespsychologie. Naast kennis en leestips, deelt ze graag visuele gedachten experimenten met je. Je wordt in deze podcast dus uitgenodigd om aan de binnenkant van je eigen ogen te kijken.
Klachten door hormoondaling en gezamenlijke tijdsbesteding
In deze podcast “… omdat we de laatste tijd nog ámper iets leuks doen …”, worden onderstaande vier series klachten besproken. Je hoort verschillende voorbeelden van deze klachten. Meer nog, je hoort verschillende manieren om met deze klachten óm te gaan of ze te voorkomen. Vooral op het gebied van leefstijl, voeding en psychologie. Ook op het gebied van hormoontherapie.
- Pijn, moe, opvliegers, angst
- Vermoeid, eenzaam, bang en naar binnen gekeerd
- Aankomen in gewicht, gewrichtsklachten, hoofdpijn, heftige menstruaties
- Zaken niet meer overzien
Kennis als oplossing
Net als in de eerdere twee podcasts, hoor je ook in deze podcast gedetailleerdere oplossingen. Er wordt daarnaast verwezen naar verschillende boeken die je nóg meer interessante verdieping geven. Hieronder een literatuurlijst van de boeken die langskomen in. Je bestelt ze gemakkelijk door op de links hieronder te klikken
- “Leef je leven in balans. Heb je last van je lichaam, of heeft je lichaam last van jou” van Regien Theuns.
- “Liefde is een werkwoord” van Alfons van Steenwegen.
- “Erotische intelligentie” van Eshter Perel.
- “Hoe heb ik je lief” van Piet Weisfelt.
- “Passionate Marriage” van David Schnarch.
- “Lief, ik heb je (n)iets meer te melden. Hoe we relatieproblemen oplossen” van Mirella Brok.
Nog meer podcasts over de overgang
Deze mini serie “Samen in de overgang” heeft naast deze derde podcast, nog drie andere podcast afleveringen. Beluister ze allemaal vanaf januari 2025.
Bijvoorbeeld via het kanaal “Eerste Hulp bij Overgangsklachten” op YouTube. Of op deze website OverPsychologie. Je vindt de podcasts ook op Podimo op ons kanaal OverPsychologie. Probeer deze link en luister zo 30 dagen gratis naar Podimo.
- De allereerste aflevering: “Omdat het de laatste tijd allemaal wat stroever gaat …”
- Onze tweede aflevering: “Omdat we elkaar de laatste tijd zo moeilijk kunnen begrijpen …”
- De laatste en vierde aflevering: “Omdat ze helemaal niet meer lijkt te zijn wie ze was …”