Lief, ik heb je (n)iets meer te melden

Proloog Lief, ik heb je (n)iets meer te melden
(Levens)kunst en therapie
Lief, ik heb je (n)iets meer te melden
Aan het laden
/

Lieve luisteraar, je staat op het punt om het proloog te beluisteren van ‘Lief, ik heb je (n)iets meer te melden’. Dat betekent dat je aan het begin staat van het verhaal van Coby en Casper. De laatste tijd hebben zij niets meer te vertellen tegen elkaar. Vooral Coby vindt dit een probleem. Ze voelt zich verwijderd van Casper. Gelukkig is Coby relatietherapeut en ze besluit om haar eigen relatie te onderzoeken en verbeteren. Dat lukt … het ene moment beter dan andere keren.

Net een echt liefdesverhaal

Iedereen die in een relatie zit, zat, of zal zitten zal zich in Coby’s situatie herkennen. Je kunt samen met Coby reflectie- en gedragsoefeningen uitproberen. Dit boek is voor jou, als je:

  • opmerkt dat niét alles gezegd kan of kon worden in je relatie.
  • of als je intimiteit mist(e) door (wederzijds) onbegrip voor elkaars gedrag.
  • wanneer je moeite hebt of had met het voeren van lastige gesprekken.
  • wat meer stiltes wil(de) stimuleren.
  • of graag wil lezen over de liefde.

Henk Verhoeven, docent Toegepaste Psychologie en YouTube Vlogger: “Relaties zijn niet makkelijk. Relatietherapeut Mirella Brok vertelt daar (h)eerlijk en openhartig over, met veel gevoel voor humor en met veel compassie. Wetenschap, ervaringen uit haar werk als relatietherapeut en haar eigen, wisselen elkaar speels af. Soms een boek dat je een ongemakkelijk gevoel geeft – want te herkenbaar – soms een boek dat je laat schateren van het lachen. Een must-read voor eigenlijk iedereen in, voor of na een relatie.”

Verdieping voor hulpverleners

Ben je een professional in spé? Dan kun je dankzij Coby’s en Caspers casus de diepte in duiken. Aan de hand van dit praktijkvoorbeeld worden tien verschillende psychologische en filosofische stromingen en begrippen uitgediept. Zoals:

  • Contextuele therapie
  • Creatieve therapie
  • Levenskunst
  • Seksuologie

Lotte Weernik, wo-student psychologie Universiteit Twente: “Als psychologiestudente raakte ik diep onder de indruk van het eerlijke en verfrissende manuscript van Mirella. Het doorbreekt het stereotype van perfectie die psychologen wellicht uitstralen en biedt praktische inzichten in minder voor de hand liggende aspecten van relaties. Een aanrader voor medestudenten en iedereen die inspiratie zoekt om bewuster te leven in romantische relaties.”

Jinke Venema, wo-student psychologie Universiteit Twente: “Vanuit het perspectief van een psychologie studente in opleiding heb ik het gevoel dat dit een hele leuke manier is om iets van op te steken. Het geeft een bijzondere kijk op dit gedeelte van de psychologie wat absoluut niet kenmerkend is voor de wat ‘drogere stof’ die ik normaal gesproken krijg. Het boek heeft een fijne balans tussen amuseren, mij aan het denken zetten en de handleiding naar actief uitvoeren. Door het gebruik van unieke metaforen zit het boek op een bijzondere manier in elkaar. Hoewel metaforisch ook zweverig kan klinken voor anderen, ligt de inhoud van het boek juist heel dicht bij jezelf. Iets wat dit boek op een prettige wijze benoemt.”

“Naast de dingen die Coby graag zou willen meegeven, kan ik de grapjes tussendoor enorm waarderen. Zoals ik al zei, het heeft mij laten lachen, aan het denken gezet en voorzichtig nieuwe en oude thema’s laten (her)ontdekken. Het is zeker een tweede keer lezen waard en ik ben reuze benieuwd naar de hoofdstukken die ik nog niet heb kunnen proeven. PS: Ik kan niet wachten dit boek cadeau te doen.”

De auteur van ‘Lief, ik heb je (n)iets meer te melden’

Het verhaal van Coby en Casper is geschreven door relatietherapeut en liefdespsycholoog Mirella Brok BAP (1980). Dat ben ik dus. Aangenaam!

Auteur 'Lief, ik heb je (n)iets meer te melden'

Als meisje schreef ik graag verhalen en als relatietherapeut schreef ik verschillende publicaties over relaties voor een breed publiek en mijn collega’s. ‘Lief, ik heb je (n)iets meer te melden’ is mijn debuut. Ik woon samen met mijn ‘Casper’ in Noord-Brabant.

Lief, ik heb je (n)iets meer te melden’ schreef ik vanuit mijn expertise als liefdespsycholoog. Ik studeerde Toegepaste Psychologie, Contextuele theorie en deed daarnaast vele korte studies. Sinds 2010 begeleid ik in mijn eigen praktijk koppels en individuen die worstelen met hun relaties. Daarnaast schrijf ik al jaren voor OverPsychologie. Een recensie van OverPsychologie collega Mirjam de Nijs, lees je binnenkort op OverPsychologie.nl.

Tot daar alles wat je van mij moet weten. Ontmoet nu allereerst Coby en Casper. Want zíj zijn degene die jou helpen bij communiceren in je partnerrelatie. Ik wens je een avontuurlijk inkijkje in hun wereld. Heel veel luisterplezier.

Het boek ‘Lief, ik heb je (n)iets meer te melden’

Deze podcast is een teaser. Het licht een típje van de sluier op. Wil je weten hoe het verhaal van Coby en Casper afloopt? Of ben je nieuwsgierig naar de psychologische verdieping? Bestel dan jouw exemplaar op Bol via onderstaande link.

Lief, ik heb je (n)iets meer te melden‘ van Mirella Brok.

Nog meer recensies van relatietherapeuten

Twee collega relatietherapeuten schreven hun recensie toen het boek nog geschreven werd. Hieronder lees je hun warme woorden over ‘Lief, ik heb je (n)iets meer te melden.’

Nele Martens, contextueel relatietherapeut in Belgisch Limburg: “Mirella schrijft dit boek vanuit haar ruime ervaring als relatietherapeut, maar vooral als mens. In dit boek vertrekt ze vanuit een ruim theoretisch kader dat ze op zo een manier brengt dat het heel vlot te lezen en te begrijpen is. Waardoor het vaak erg herkenbaar overkomt. Als je dit boek leest voel je hoe krachtig het is om te durven kijken naar je eigen kwetsbaarheden. Het is een boek waarmee je zelf zeker aan de slag kan gaan.”

Jan Permentier, contextueel therapeut in Oost Vlaanderen en schrijver van het boek ‘Tussen twee stromen‘: “Kwetsbaar is dit werk. Eerlijk. Je voelt: een innerlijke dialoog is nooit af. In je eigen kwetsbaarheid gaan staan is een niet onbelangrijk deel van de professionaliteit van een therapeut. Mirella Brok schrijft zoals ze spreekt en zoals ze aanwezig is. Het verhaal nodigt de lezer uit, zelf zijn/haar eigen hand-leiding te ontdekken, en die telkens weer opnieuw te optimaliseren. Een warm en hartelijk boek over hoe jezelf en hoe je de ander nabij kan zijn.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.